מה ההיגיון מאחורי מה שקורה לנו, האם קיים הגיון כזה, מה הגיון כזה משרת, ומה זה דורש לוותר עליו. האם יש היגיון מאחורי מה שקורה לנו, האם יש שיטה או מבנה.
האם מה שקורה לנו אישי, או לא אישי, האם מה שקורה לנו מבטא את הגורל שנקבע לנו מראש, האם הוא אקראי. והאם זה משנה למה קורה לי מה שקורה לי. מתי אנחנו שואלים את השאלה, למה זה קורה לי, וכיצד היא מבטאת קושי להכיל או להבין את מה שקורה לנו. האם יותר קל להתמודד עם השאלה למה זה קורה מאשר להתמודד עם מה שקורה בפועל.
כיצד כל איכות: גורל, אקראיות, קארמה, היא למעשה מערכת עיבוד מקומית לחוויה הרחבה שנקראת קיום
מילות מפתח: גורל, אקראיות, קארמה, התמודדות עם אתגרי החיים
26 לאוקטובר, 2024
לשיתוף:
תגובות
אהבתי
אהבתי
23
תודה
תודה
8
מהדהד לי
מהדהד לי
9
צריכ.ה לחשוב על זה
צריכ.ה לחשוב על זה
14
מאתגר אותי
מאתגר אותי
7
0 Shares
היה לי מורה שאמר לנו שבמקום לשאול “למה זה קורה לי” אפשר לשאול “למה (לשם מה) שזו שאלה של תכלית…ובין אם נקודת המוצא היא גורל/אקראיות אני יכולה להפנות את האנרגיה למה אני יכולה להפיק מהמצב הנתון…ועוד דבר שהשיעור פתח לי זה את האפשרות שחלק מהדברים שקורים הם גורל/חלק קרמה/חלק אקראים וכנראה שלא תמיד אדע מה הוא מה אבל זה לא משנהאת האפשרות שלי להתפתח ולהפיק מהמצב בין אם ככה ובין אם ככה,תודה זוהּר!
הי רחלי, תודה שאת כותבת ומהדהדת את החוויה שלך מהשיעור
ענבר מצוות ביה”ס
תודה רבה על השיעור. יש לי שאלה – האם אין לנו שיעורים שהנשמה שלנו באה לעשות פה מראש ומעצם השיעורים האלו מגיעים אלי דרך חוויות חיים מסוימות ולכן כל אחד מקבל שיעורים ואירועים שונים בחיים?
הי יעל, את מוזמנת להצטרף למפגש שאלות ותשובות הקרוב ולשאול את השאלה שלך
המפגש הקרוב יתקיים ב 17/11
ענבר מצוות ביה”ס