צרכנות מקומית

17 לנובמבר, 2021.

לפני כשנה וחצי העברתי שידור על כסף ושינויים קטנים שהם גדולים. לאחרונה התבקשתי שוב לדבר על המהות של עבודה אחרת עם האנרגיה של כסף. היום לא אאריך, רק אתן דוגמא לתנועה ושינוי קטנים, שהם לא מנטאליים או פילוסופיים. איך אנחנו מקרקעים את האמת שלנו ובוראים מציאות חלופית.

לפני כשנה שופרסל כמו רשתות גדולות אחרות התחילו לכפות הליך רפואי על העובדים שלהם, איקאה הפעילו כוח קיצוני ונפתחו ביום הזיכרון בזמן שבתי הקברות היו סגורים ורשת פוקס לא אפשרה את פתיחתן של חנויות רחוב של סוחרים פרטיים מפחד לאבד לקוחות. ובלב שלי התקבלה החלטה –  אני לא רוצה להזין יותר את המערכות הללו באנרגיה שלי.

שופרסל מצפה רמון הוא מהסופרים היקרים ביותר בארץ, או לפחות היה כך עד שקמה אגודה שיתופית ופתחה מקום שנקרא “העגלה”, ואף על פי שזה קאופורטיב מהמם לא הצטרפתי אליו כשרק עברתי ליישוב, כי זה לא היה הכי נוח, שעות הפתיחה ממש מצומצמות ומגוון הפרטים קטן ביחס לסופר.

אבל כשהמציאות התחילה להיות אלימה כלפי עובדי הסופר קיבלתי החלטה ורגלי לא דרכה שוב בשופרסל, לא רק במצפה רמון גם מחוץ לה, לא באיקאה ולא בפוקס. מקומות שהיה לי ממש נוח לסגור בהם פינות איבדו את הנוחות והפכו לבלתי נסבלות.

הצטרפתי לעגלה. ההצטרפות כללה דמי הרשמה חד פעמיים של 250 ש”ח ומשמרת של שעתיים בחודש. אז פעם בחודש אני מגיעה לבוקר של מיון ירקות, סידור סחורה על מדפים או אריזה של מוצרים. וגם כשלא בהכרח יש לי חשק זה מרגיש נפלא.

מעבר לזה שמשכתי את חוטי האנרגיה שלי ממוסדות שאיני רוצה להזין את קיומם בעולם, הצטרפתי לחבורה נהדרת של אנשים שהקימו את העגלה וזה איפשר לי גם לקחת חלק במסע של האוכל לצלחת, משהו שמרגיש ממש נכון.

כשעברתי דירה לפני חודשיים במקום ללכת לאיקאה שילמתי לנגר כאן במצפה, שהיה צנוע, מקצועי והגון, ועזר לי להתמקם, ובחודשיים האחרונים פניתי לתופרת שתתפור לי כמה בגדים. לפנות אל התופרת ולנגר, להצטרף לעגלה, כל אלו ניתקו חוטי אנרגיה ממני לקואפרטיבים שהייתי רוצה לראות את המהות שלהם נחלשת בשדה הפלנטרי, וחיברתי חוטים לקהילה שלי ולאנשים שאני אוהבת.

אנחנו יושבים מול החדשות או מול הפיסבוק וצועקים על כל מה שלא בסדר, אבל אם כל אחד עושה שינוי קטן במקום שעות של רעש תוך רגע נמצא את עצמנו במציאות אחרת. כזו שאנו מייחלים לה. כזו שיוצרת נעימות בלב, שהיא רכה לנפש, שהיא מכבדת את היופי הטבעי המגולם בנו וזה יתחיל להשתקף סביבנו.

זה לא נוח, בהתחלה לקח זמן להבין איך עושים את זה אחרת, ואיך משלימים מה שחסר, אבל אחרי כמה חודשים של הסתגלות זה נראה כל כך פשוט וטבעי שאני לא מבינה איך לא עשיתי את זה קודם. כמה נעים להיכנס לחנות קטנה ולא לאולם, כמה נעים לתקשר עם התופרת או הנגר ולדייק את הדברים.

זה עניין של בחירה, זה עניין של מודעות, כל פעולה שלנו מזינה שדות שונים של אנרגיה והם אלו שהופכים את העולם למציאות 🌱🐦

נ.ב. היום המשימה שלי במשמרת היתה למלא שקיות בגרגירי חומוס, גרעיני דלעת, ובשיבולת שועל, אחת המשמרות היותר כיפיות 🌻

העגלה – קישור לדף פיסבוק של הקואופרטיב

1 מחשבה על “צרכנות מקומית”

  1. מאוד אהבתי את השימוש של משיכת חוטי האנרגיה. כל כך נכון. אין צורך לצעוק, פשוט לנתק. להיות הדוגמא ולא לצעוק אותה. ואת, זהר עבורי הדוגמא לשקט שבפעולה. תודה רבה לך.

לתגובה

נוצר באמצעות מערכת הקורסים של
 
סקולילנד

התחברות מהירה
באמצעות לינק חד פעמי

שלחו לי לאימייל

שפה בשבילי היא כלי לזרימת אנרגיה. היא ערוץ או מתווה, או אפליקציה שהמבנה שלה מייצר תנועה, מזין או מזרים תדר מסוים בתוכי ובעולם.
 
בשבילי שפה אינה סיפור, אלא ערוץ להבנה של תדרים שונים וכלי לנגישות. כמו שישנם עזרי נגישות לאנשים חרשים או אנשים עוורים, כך השפה היא כלי נגישות לאדם לשהגיע לעולם ואינו יודע מיהו ולאן הגיע.
 
השפה אינה מגלה לאדם מיהו, והיא גם אינה מגלה מהו העולם, אבל היא מציעה אפשרויות לגבי מה אפשר לעשות בעולם כאדם.
 
בעידן הקודם השאלה-תמיהה הייתה, מי אני, מאין באתי, לאן אני הולך, מתוך הנחה אולי שייש אני, שייש מקום ממנו הגעתי ומקום אליו אנחנו מגיעים. כל המבנה של התהיה הוא לינארי, מניח מקור, יעד, וקיום של הוויה תופשת. כמה אלפי שנים אחרי שהתהיות האלו הורהרו עד דק, לא נראה שהתקדמנו עם תשובה, אבל קיבלנו לא מעט ספקולציות או נקודות מבט
 
השאלה שאותי מעניינת היא לא מי אני, או מאין הגעתי ולאן אני הולכת, אלא מה אני יכולה לעשות, להרגיש, לחוות, לחולל
 
דבר ממה שאעשה, ארגיש, אחשוב, אחווה או אחולל אינו מגדיר אותי או את העולם, וכל דבר שאעשה או אחווה או אחולל ישפיע על יכולת התפישה שלי אפשרויות חדשות של קיום
 
כל מילה מבחינתי היא עולם, שפה, מערכת שמאפשרת לי חוויה, שינוי, התפתחות
 
על פי תפישתי כל מילה היא ביטוי לתדר שהוא מובחן באיכות שלו מתדרים אחרים ויש לו מכנים משותפים
 
למשל המילה עקרב, באה לציין יצור מסויים שמתקיים בממד הזאולוגי, אבל כשאני מרשה לעצמי להתקרב למילה, לאיכות, לעקרב, אני מזהה תבנית אנרגטית מסויימת שתומכת באחד מממדי הקיום שלי. העקרב למשל הוא תדר, או אפליקציה שכשאני עובדת איתה אני מזהה את המקום שלו בגוף שלי (כי כל דבר שאני תופשת מתקיים גם בתוכי) וכשאני מפעילה אותו בתוך הגוף שלי יש לי גישה למה שיכול להיות מכונה כגביע הקדוש או מעיין הנעורים, או מיים טהורים מחדשי תודעת חיים. ההכרות עם השפה של העקרב, האפליקציה המבנה, הזרימה שלו מפגיש אותי עם עצמה של התחדשות כוח חיים ואני יכולה להפעיל אותה כמתג
 
המילה אלוהים למעשה מקיימת עולם שלם של הנחות, למשל, איכות שאינה נתפשת באופן ישיר בחומר אבל מארגנת את הקיום באופן שאינו מזדהה באופן מוחלט עם החומרי (במידה ונאמין שאיכות כזו קיימת) ובמידה ולא נאמין שאיכות כזו קיימת היא עדיין מקיימת את המבנה החומרי באופן אחר כלא קיימת
 
כל מילה שאנו תופשים היא קואורדינטה במפה העצומה של הגלקסיה שהיא אנחנו. להיכנס לתוך המילה, ולצלול אל תוך העולם שהיא מאפשרת זה לגעת בעצמנו בעוד אופן
 
מלאך, נשמה, אלוהים, עקרב, הר, כוכבים, אש, מים, אדמה, לוחם, חולם, סליחה תודה, כל איכות כזו אם שייש לה ביטוי פיזי ואם לא, היא איכות מקור שיש לה תבנית אור מטאפיזית, מקום בגוף, רשת אנרגטית שאפשר להפעיל בתוכנו ממש כמו שמפעילים אפליקציה בטלפון
 
הגוף האנושי הוא כמו גלקסיה עצומה, אפשר להגיד “כוכבים”, “תאים”, ואפשר לומר: גמל שלמה, חגב, נמלה, צרצר,…. הם אולי דומים אבל גם שונים מאוד אחד מהשני וכל אחד מעניק הבנה מיוחדת של אפשרויות השימוש בהכרה, הרחבת התודעה ותפעול מושכל יותר של הגוף, שמאפשר עוד התגלות
 
אני חוקרת לא מעט איכויות/ מילים/ אפליקציות לאורך השנים בעבודה אנרגטית מוקפדת ואינטנסיבית על עצמי. אני עכבר הנסיונות של עצמי, אני המעבדה, החוקר, התצפיתן, ואני כל הזמן משתנה, מתגלה, מתאפשרת
 
השנה אני הולכת לנסות ללמד חלק מהתהליכים הללו במסלול השנתי. כשכתבתי שהמסלול השנתי יעסוק בשפות קיבלתי כל מיני תגובות שלימדו אותי שאני צריכה אולי להסביר עוד קצת במה עוסקת שנת הלימודים.
לא נעסוק באותיות. נעסוק במודלים אנרגטיים שמחברים גוף ותודעה לשימוש מושכל יותר בגוף שלנו.
 
אין תכלית ללימודים במובן הישיר, כי אין באמת לאן ללכת, אבל היכולת לתפעול מושכל מביאה איתה הרבה חדווה, חירות ובריאות, גם אם היא יכולה להיות מאוד מאוד מאתגרת. זה לחיות כל הזמן בתפר שבין החלום למציאות, האפשרות וההגשמה, בנביעה האינסופית שההכרה שלנו יכולה לתפוש ולחוות ולהתפתח מתוכה
 
חלק מהשפות שנלמד: שפת הנשמה, שפת הנפש, שפת האלוהות, שפת האהבה, שפת המלאכים, שפת הגאולה, שפת הטבע, שפת הזמן, תדרים של איכויות הוויה מהטבע ומהגלקסיה, ועוד….
 
זה לא מי אני, זה מה אני יכולה להיות, לרגע, לפני שהוא מתחלף ברגע אחר… ואני מתגלה שוב, באופן אחר

התחברות לאתר