על ממשלות מנופחות ועודפות

11 ליוני, 2020.

אם רבים מהשרים בממשלה מרגישים לנו מיותרים, כדאי שנתבונן בארון הנעליים שלנו. פעם היו לאדם נעלי יומיום, נעלי בית ונעלי חג וזה ממש הספיק. נעליים סגורות לחורף, סנדלים בקיץ. כמה זוגות נעליים יש לנו היום? נעלי ספורט, ובתוכן כאלו שנוחות יותר להליכה וכאלו שמותאמות יותר לריצה, ואולי סנדלים שטוחות, וסנדל עם עקב וכפכפים, ונעלים למים, ולטיולים, ומגפיים גבוהים ומגפון, נעל לשמלה, ונעל לחליפה, איני פונה רק אל הנשים, כמה מעילים יש לכם בארון, מעיל ממש חם ומעיל בינוני ומעיל קל, וכזה לגשם, ואחד לרוח ואחד ספורטיבי ואחד אלגנט, וזה לא כולל את הפליזים והסווטשרטים, כמה גדג’טים, ומכשירים אלקטרונים? אז למה לא שר לענייני מים, שר לשלג ושר לקרח?

פעם במטבח היה קרש חיתוך, סכין, תנור וכיריים, סיר, תבנית ואולי עוד כמה אביזרים ידניים איתם בישלנו ואפינו. היום יש לנו קוצץ ירקות, בלנדר, מעבד מזון, שר המיקסר, שר אופה הלחם, שר סיר האורז המיוחד, ואולי הזמנו ממש בזול מאלי אקספרס מארגן נעליים מושלם לכל הנעליים, או חוצץ מגירות לכל הגדג’טים, וכשנגמר המקום  הלכנו לאיקאה לקנות עוד רהיט, ושילמנו בדרך מיסים לשוודיה, לסין, ולישראל ועם הקניות הללו מימנו עוד שר.

האם אנו קונים שלושה מכל דבר כדי לגוון, או מלא סוגים כדי להתאים אחד לכל אירוע, או פשוט כי זה זול ולא הצלחנו לבחור אז למה פחות אם אפשר יותר. זה אינו שפע, זוהי עודפות והיא מקוממת אותנו כשהיא משתקפת בתהלוכה של שרים מיותרים, שמתמקצעים ממש כמו נעלי הריצה שאינן מתאימות להליכה.

במשלוח המיותר מאלי אקספרס, אנחנו מממנים את הממשלה שבנתה את המפעל שייצר את הגאדג’ט, את הממשלה ששאבה את הדלק, ולממשלה שסיפקה את המטוס. אנחנו לא אלו שמוחים על ממשלת העודפות אנחנו אלו שמייצרים אותה.

לא מדובר במותרות או פינוק, מדובר באוביסיטי. אם רכשנו עוד ז’קט כי הוא היה במבצע ואין לנו אחד בדיוק ליום שבו קצת יותר חם מקר אבל לא ממש קריר אז למה לא עוד שר בממשלה?

כשאנו מצביעים לאחור לממשלות צנועות, וראשי ממשלה צנועים במטבח שלהם חולטים תה ואומרים שכך צריך להיות, עלינו לזכור שגם העם של הממשלות הללו חלט תה בצניעות ובחופשה יצא לטייל בגליל ולא לנופש במלון בחו”ל שמגיש ארוחת בוקר מפוארת של שלושים סוגי מזונות שטועמים מכולם, זורקים את רובם, ומוסיפים מידה עודפת בהיקף המותניים ועל הדרך מממנים עוד פקיד בממשלה.

בכל דבר עודף שאנו רוכשים אנו מממנים את העודפות. המיסים שמממנים את עודפות הממשלה ושכר עובדי הציבור המופקע אינם באים מן הלחם והחמאה, או זוג נעלי החורף הראשון שלנו, אלא מן הזוג החמישי.

בכל פעם שאנו רוכשים מאלי אקספרס, אנו משלמים מיסים ומקיימים את ממשלת סין על כל המשמעות וההשלכות של מה שממשלה זו מייצגת ועם הכסף שאנחנו נותנים לה היא רוכשת את הנשמה שלנו ואת אדמות המדינה שלנו. לא בכוח ולא בעורמה, מהכיס שאנחנו פותחים עבורה, ועל כל כסף כזה שהולך לסין אנחנו מממנים עוד שר, לא ניצול שואה. עודפות מממנת עודפות, צניעות תומכת בצניעות, עיקר תומך בעיקר וטפל בטפל.

כל המוצרים הזולים הללו שפעם רק מלכים ואצילים יכלו לרכוש עולים לנו ביוקר, הם לא רק משתקפים באוביסיטי הממשלי, הם גוזלים מאיתנו את תחושת היציבות שאנחנו מקבלים כשברור מה חשוב באמת.

פינוק אינו עודפות ואפילו מותרות אינם עודפות. מותרות ופינוק הם חלק חשוב בחיים וטוב שיהיה שר אחד לענייני מותרות ופינוקים. שמונה שרים כאלו הם עודפות, ובאגף הזה יכולים רבים לקצץ, לא בממשלה, אלא בניהול התקציב האישי. לא מדובר בכסף, מדובר בערך.

להתבונן בממשלה בשאת נפש צדקנית זו צביעות. להילחם בעודפות הממשלתית זו טיפשות. שינוי אמיתי מתחיל בבית, לא בהשתקפות שבראי אלא בעיניים שמתבוננות בו. זה המקום שבו אנו לא חסרי אונים אלא בעלי השפעה.

לתגובה

נוצר באמצעות מערכת הקורסים של
 
סקולילנד

התחברות מהירה
באמצעות לינק חד פעמי

שלחו לי לאימייל

שפה בשבילי היא כלי לזרימת אנרגיה. היא ערוץ או מתווה, או אפליקציה שהמבנה שלה מייצר תנועה, מזין או מזרים תדר מסוים בתוכי ובעולם.
 
בשבילי שפה אינה סיפור, אלא ערוץ להבנה של תדרים שונים וכלי לנגישות. כמו שישנם עזרי נגישות לאנשים חרשים או אנשים עוורים, כך השפה היא כלי נגישות לאדם לשהגיע לעולם ואינו יודע מיהו ולאן הגיע.
 
השפה אינה מגלה לאדם מיהו, והיא גם אינה מגלה מהו העולם, אבל היא מציעה אפשרויות לגבי מה אפשר לעשות בעולם כאדם.
 
בעידן הקודם השאלה-תמיהה הייתה, מי אני, מאין באתי, לאן אני הולך, מתוך הנחה אולי שייש אני, שייש מקום ממנו הגעתי ומקום אליו אנחנו מגיעים. כל המבנה של התהיה הוא לינארי, מניח מקור, יעד, וקיום של הוויה תופשת. כמה אלפי שנים אחרי שהתהיות האלו הורהרו עד דק, לא נראה שהתקדמנו עם תשובה, אבל קיבלנו לא מעט ספקולציות או נקודות מבט
 
השאלה שאותי מעניינת היא לא מי אני, או מאין הגעתי ולאן אני הולכת, אלא מה אני יכולה לעשות, להרגיש, לחוות, לחולל
 
דבר ממה שאעשה, ארגיש, אחשוב, אחווה או אחולל אינו מגדיר אותי או את העולם, וכל דבר שאעשה או אחווה או אחולל ישפיע על יכולת התפישה שלי אפשרויות חדשות של קיום
 
כל מילה מבחינתי היא עולם, שפה, מערכת שמאפשרת לי חוויה, שינוי, התפתחות
 
על פי תפישתי כל מילה היא ביטוי לתדר שהוא מובחן באיכות שלו מתדרים אחרים ויש לו מכנים משותפים
 
למשל המילה עקרב, באה לציין יצור מסויים שמתקיים בממד הזאולוגי, אבל כשאני מרשה לעצמי להתקרב למילה, לאיכות, לעקרב, אני מזהה תבנית אנרגטית מסויימת שתומכת באחד מממדי הקיום שלי. העקרב למשל הוא תדר, או אפליקציה שכשאני עובדת איתה אני מזהה את המקום שלו בגוף שלי (כי כל דבר שאני תופשת מתקיים גם בתוכי) וכשאני מפעילה אותו בתוך הגוף שלי יש לי גישה למה שיכול להיות מכונה כגביע הקדוש או מעיין הנעורים, או מיים טהורים מחדשי תודעת חיים. ההכרות עם השפה של העקרב, האפליקציה המבנה, הזרימה שלו מפגיש אותי עם עצמה של התחדשות כוח חיים ואני יכולה להפעיל אותה כמתג
 
המילה אלוהים למעשה מקיימת עולם שלם של הנחות, למשל, איכות שאינה נתפשת באופן ישיר בחומר אבל מארגנת את הקיום באופן שאינו מזדהה באופן מוחלט עם החומרי (במידה ונאמין שאיכות כזו קיימת) ובמידה ולא נאמין שאיכות כזו קיימת היא עדיין מקיימת את המבנה החומרי באופן אחר כלא קיימת
 
כל מילה שאנו תופשים היא קואורדינטה במפה העצומה של הגלקסיה שהיא אנחנו. להיכנס לתוך המילה, ולצלול אל תוך העולם שהיא מאפשרת זה לגעת בעצמנו בעוד אופן
 
מלאך, נשמה, אלוהים, עקרב, הר, כוכבים, אש, מים, אדמה, לוחם, חולם, סליחה תודה, כל איכות כזו אם שייש לה ביטוי פיזי ואם לא, היא איכות מקור שיש לה תבנית אור מטאפיזית, מקום בגוף, רשת אנרגטית שאפשר להפעיל בתוכנו ממש כמו שמפעילים אפליקציה בטלפון
 
הגוף האנושי הוא כמו גלקסיה עצומה, אפשר להגיד “כוכבים”, “תאים”, ואפשר לומר: גמל שלמה, חגב, נמלה, צרצר,…. הם אולי דומים אבל גם שונים מאוד אחד מהשני וכל אחד מעניק הבנה מיוחדת של אפשרויות השימוש בהכרה, הרחבת התודעה ותפעול מושכל יותר של הגוף, שמאפשר עוד התגלות
 
אני חוקרת לא מעט איכויות/ מילים/ אפליקציות לאורך השנים בעבודה אנרגטית מוקפדת ואינטנסיבית על עצמי. אני עכבר הנסיונות של עצמי, אני המעבדה, החוקר, התצפיתן, ואני כל הזמן משתנה, מתגלה, מתאפשרת
 
השנה אני הולכת לנסות ללמד חלק מהתהליכים הללו במסלול השנתי. כשכתבתי שהמסלול השנתי יעסוק בשפות קיבלתי כל מיני תגובות שלימדו אותי שאני צריכה אולי להסביר עוד קצת במה עוסקת שנת הלימודים.
לא נעסוק באותיות. נעסוק במודלים אנרגטיים שמחברים גוף ותודעה לשימוש מושכל יותר בגוף שלנו.
 
אין תכלית ללימודים במובן הישיר, כי אין באמת לאן ללכת, אבל היכולת לתפעול מושכל מביאה איתה הרבה חדווה, חירות ובריאות, גם אם היא יכולה להיות מאוד מאוד מאתגרת. זה לחיות כל הזמן בתפר שבין החלום למציאות, האפשרות וההגשמה, בנביעה האינסופית שההכרה שלנו יכולה לתפוש ולחוות ולהתפתח מתוכה
 
חלק מהשפות שנלמד: שפת הנשמה, שפת הנפש, שפת האלוהות, שפת האהבה, שפת המלאכים, שפת הגאולה, שפת הטבע, שפת הזמן, תדרים של איכויות הוויה מהטבע ומהגלקסיה, ועוד….
 
זה לא מי אני, זה מה אני יכולה להיות, לרגע, לפני שהוא מתחלף ברגע אחר… ואני מתגלה שוב, באופן אחר

התחברות לאתר