על חיסונים, אחריות ובריאות הקהילה האנושית והפלנטה

24 למאי, 2020.

כדי שכולנו נהייה בריאים והפלנטה תהייה בריאה לא כולנו צריכים לנקוט באותן פעולות ולהשתוות באותן קטגוריות. הפיתוח של מכון וייצמן בתחום חקר חיידקי הקיבה מלמד שאין כזה דבר מזון בריא שמתאים למערכת העיכול של כולם וניפץ את המיתוס שירקות הם בריאים ומוצרי חלב לא. לכל אחד יש קיבה שבנויה לעכל קטגוריה אחרת של מזון.

יש הרבה דברים שמסכנים ומחלישים את בריאות הקהילה האנושית והפלנטה ויש הרבה דברים שיכולים לאושש ולרפא אותה. נקודת השוויון היא באחריות שיש לכל אחד מאיתנו והמוכנות שלנו לתרום לבריאות של הקהילה האנושית והפלנטה, אבל לא כולנו חייבים לעשות זאת באותו אופן.

על כל אחד בקהילה האנושית לשאול את עצמו מה הוא עושה שמזיק לבריאות הקהילה ומה הוא יכול לעשות כדי לאושש ולרפא אותה. לא מה האחר צריך לעשות, ולא “למה אני, ולא הוא”.

אם כל אחד יהיה במודעות ריפוי וירגיש טוב עם הנתינה שלו, מתוך הבנה שהוא שותף לא רק לבריאותו אלא לבריאות הכלל, אורך ואורח החיים של הקהילה כולה ישתפר.

יכול להיות שעבור אדם אחד או קבוצה, חיסון הוא דרך טבעית לתמוך בבריאות של עצמו ושל הקהילה, יכול להיות שהגוף, הנפש והנשמה שלו אינם מרגישים נפגעים מחיסון וזו תרומתו. יכול להיות שאדם אחר יבחר לא לאכול בשר ומוצרי חלב ועל ידי כך יוריד את צריכת המוצרים הללו שגידולים מוביל להתחממות גלובאלית ולשריפות כמו זו שראינו באוסטרליה. זוהי בהחלט תרומה לבריאות הקהילה האנושית. אדם אחר ימנע מלרכוש רכב וייסע בתחבורה ציבורית.

כשם שאף אדם לא רוצה שיכנסו לו אל תוך הצלחת ויבחרו עבורו את מזונו, כך גם לא כולם רוצים שיפלשו לגופם עם חומר שעבורם נתפש כמזיק.

יש מספיק אנשים שמעוניינים להתחסן ולא רק שאינם תופשים זאת כאיום אלא כברכה והקלה נפשית. כאשר דורשים מכולם לפעול באותו אופן לא מדובר בשוויון, משום שעבור כל אחד ה”דבר” מייצר תחושה, תגובה והשלכות אחרות. בשם השוויון לא כולנו נשתה כוס חלב ביום, שעבור חלקנו מנפח את הבטן, עבור אחדים מהווה בגידה בערכים ועבור אחרים הוא מתנה טעימה ומזינה.

העקרון המנחה צריך להיות שכולנו תורמים לבריאות הקהילה האנושית והפלנטה אבל כל אחד עושה זאת בדרך הטבעית לו, מתוך אהבה, אחריות ובחירה, לא כפייה, אלימות ואיומים.

לחסן אדם מתנגד ולחסן אדם מסכים זו אינה אותה פעולה ואינה אותה חוויה ואינה אותה השלכה – ולכן זה אינו שוויון. להעניק לכל אחד את המזון הבריא לו זה שוויון, זה לא אומר שכולנו צריכים לאכול את אותו הדבר.

במקום לכפות את תפישת עולמנו על האחר כל אחד צריך לעצור ולבחון מה הוא עוד יכול לעשות, למען בריאות הקהילה האנושית והפלנטה. לא להסתפק רק במה שאנחנו ממילא עושים אלא באמת להשקיע מחשבה: אולי אני יכול לבטא פחות מרירות ולהפסיק להרעיל את הסובבים אותי בפחד וחוסר שביעות רצון, אולי אני יכול להושיט יד למישהו שעכשיו במצוקה, אולי אני יכול להקפיד יותר על מיחזור, או לצרוך פחות בגדים וזוגות נעליים ועל ידי כך לשחרר את העבדים שמייצרים לי אותם בתנאי סבל. אולי אני יכול לצרוך מוצרים יד שנייה, לנסוע בתחבורה ציבורית, להתנדב לעזרת אוכלוסיות מוחלשות, לוותר על מחצית מהבשר שאני אוכל כדי שהתנאים של בעלי החיים והפלנטה ישתפרו, לעלות על הכביש עם יותר סבלנות, לכבד את המרחב האישי של האדם שעומד בתור לפני. כל אלו יכולים לתמוך בבריאות הציבור ואם כל אחד יבחר דבר אחד נוסף מעבר למה שהוא עושה, בריאות ואיכות החיים של כולנו תשתפר.

בריאות הקהילה האנושית אינו מסתיים בנוגדנים למחלות. אדם רגוע, שלם בתוך עצמו, שחש ביטחון בחברה בה הוא חי, הוא אדם בריא שיכול להתמודד גם עם אתגרים בריאותיים באופן טוב יותר.

העולם נהיה קטן וצפוף כי אנחנו תופשים את איכות השוויון כמשבצת שבה כולנו צריכים להצטופף בה. זה אינו שוויון, זו שליטה וחוסר אמון בטוב שבאדם, ביכולת שלו לשיקול דעת. במשבצת הזו אנחנו נלחמים בעצמנו ונלחמים אחד בשני, והיא קטנה מידי ביחס למי שאנחנו.

כדי שלא יהיה צפוף אנחנו צריכים להבין את השוויון כהתרחבות, בה כל אחד ערב לאחר אבל באופן שהוא בהלימה עם הקול הפנימי שלו, שוויון בעשיית טוב, כל אחד על פי הכישרונות ומה שמתאים לגוף לנפש ולרוח שלו. במצב כזה ממשבצת אחת צפופה מתרחב הלב ומתרחב העולם.

1 מחשבה על “על חיסונים, אחריות ובריאות הקהילה האנושית והפלנטה”

לתגובה

נוצר באמצעות מערכת הקורסים של
 
סקולילנד

התחברות מהירה
באמצעות לינק חד פעמי

שלחו לי לאימייל

שפה בשבילי היא כלי לזרימת אנרגיה. היא ערוץ או מתווה, או אפליקציה שהמבנה שלה מייצר תנועה, מזין או מזרים תדר מסוים בתוכי ובעולם.
 
בשבילי שפה אינה סיפור, אלא ערוץ להבנה של תדרים שונים וכלי לנגישות. כמו שישנם עזרי נגישות לאנשים חרשים או אנשים עוורים, כך השפה היא כלי נגישות לאדם לשהגיע לעולם ואינו יודע מיהו ולאן הגיע.
 
השפה אינה מגלה לאדם מיהו, והיא גם אינה מגלה מהו העולם, אבל היא מציעה אפשרויות לגבי מה אפשר לעשות בעולם כאדם.
 
בעידן הקודם השאלה-תמיהה הייתה, מי אני, מאין באתי, לאן אני הולך, מתוך הנחה אולי שייש אני, שייש מקום ממנו הגעתי ומקום אליו אנחנו מגיעים. כל המבנה של התהיה הוא לינארי, מניח מקור, יעד, וקיום של הוויה תופשת. כמה אלפי שנים אחרי שהתהיות האלו הורהרו עד דק, לא נראה שהתקדמנו עם תשובה, אבל קיבלנו לא מעט ספקולציות או נקודות מבט
 
השאלה שאותי מעניינת היא לא מי אני, או מאין הגעתי ולאן אני הולכת, אלא מה אני יכולה לעשות, להרגיש, לחוות, לחולל
 
דבר ממה שאעשה, ארגיש, אחשוב, אחווה או אחולל אינו מגדיר אותי או את העולם, וכל דבר שאעשה או אחווה או אחולל ישפיע על יכולת התפישה שלי אפשרויות חדשות של קיום
 
כל מילה מבחינתי היא עולם, שפה, מערכת שמאפשרת לי חוויה, שינוי, התפתחות
 
על פי תפישתי כל מילה היא ביטוי לתדר שהוא מובחן באיכות שלו מתדרים אחרים ויש לו מכנים משותפים
 
למשל המילה עקרב, באה לציין יצור מסויים שמתקיים בממד הזאולוגי, אבל כשאני מרשה לעצמי להתקרב למילה, לאיכות, לעקרב, אני מזהה תבנית אנרגטית מסויימת שתומכת באחד מממדי הקיום שלי. העקרב למשל הוא תדר, או אפליקציה שכשאני עובדת איתה אני מזהה את המקום שלו בגוף שלי (כי כל דבר שאני תופשת מתקיים גם בתוכי) וכשאני מפעילה אותו בתוך הגוף שלי יש לי גישה למה שיכול להיות מכונה כגביע הקדוש או מעיין הנעורים, או מיים טהורים מחדשי תודעת חיים. ההכרות עם השפה של העקרב, האפליקציה המבנה, הזרימה שלו מפגיש אותי עם עצמה של התחדשות כוח חיים ואני יכולה להפעיל אותה כמתג
 
המילה אלוהים למעשה מקיימת עולם שלם של הנחות, למשל, איכות שאינה נתפשת באופן ישיר בחומר אבל מארגנת את הקיום באופן שאינו מזדהה באופן מוחלט עם החומרי (במידה ונאמין שאיכות כזו קיימת) ובמידה ולא נאמין שאיכות כזו קיימת היא עדיין מקיימת את המבנה החומרי באופן אחר כלא קיימת
 
כל מילה שאנו תופשים היא קואורדינטה במפה העצומה של הגלקסיה שהיא אנחנו. להיכנס לתוך המילה, ולצלול אל תוך העולם שהיא מאפשרת זה לגעת בעצמנו בעוד אופן
 
מלאך, נשמה, אלוהים, עקרב, הר, כוכבים, אש, מים, אדמה, לוחם, חולם, סליחה תודה, כל איכות כזו אם שייש לה ביטוי פיזי ואם לא, היא איכות מקור שיש לה תבנית אור מטאפיזית, מקום בגוף, רשת אנרגטית שאפשר להפעיל בתוכנו ממש כמו שמפעילים אפליקציה בטלפון
 
הגוף האנושי הוא כמו גלקסיה עצומה, אפשר להגיד “כוכבים”, “תאים”, ואפשר לומר: גמל שלמה, חגב, נמלה, צרצר,…. הם אולי דומים אבל גם שונים מאוד אחד מהשני וכל אחד מעניק הבנה מיוחדת של אפשרויות השימוש בהכרה, הרחבת התודעה ותפעול מושכל יותר של הגוף, שמאפשר עוד התגלות
 
אני חוקרת לא מעט איכויות/ מילים/ אפליקציות לאורך השנים בעבודה אנרגטית מוקפדת ואינטנסיבית על עצמי. אני עכבר הנסיונות של עצמי, אני המעבדה, החוקר, התצפיתן, ואני כל הזמן משתנה, מתגלה, מתאפשרת
 
השנה אני הולכת לנסות ללמד חלק מהתהליכים הללו במסלול השנתי. כשכתבתי שהמסלול השנתי יעסוק בשפות קיבלתי כל מיני תגובות שלימדו אותי שאני צריכה אולי להסביר עוד קצת במה עוסקת שנת הלימודים.
לא נעסוק באותיות. נעסוק במודלים אנרגטיים שמחברים גוף ותודעה לשימוש מושכל יותר בגוף שלנו.
 
אין תכלית ללימודים במובן הישיר, כי אין באמת לאן ללכת, אבל היכולת לתפעול מושכל מביאה איתה הרבה חדווה, חירות ובריאות, גם אם היא יכולה להיות מאוד מאוד מאתגרת. זה לחיות כל הזמן בתפר שבין החלום למציאות, האפשרות וההגשמה, בנביעה האינסופית שההכרה שלנו יכולה לתפוש ולחוות ולהתפתח מתוכה
 
חלק מהשפות שנלמד: שפת הנשמה, שפת הנפש, שפת האלוהות, שפת האהבה, שפת המלאכים, שפת הגאולה, שפת הטבע, שפת הזמן, תדרים של איכויות הוויה מהטבע ומהגלקסיה, ועוד….
 
זה לא מי אני, זה מה אני יכולה להיות, לרגע, לפני שהוא מתחלף ברגע אחר… ואני מתגלה שוב, באופן אחר

התחברות לאתר