נושאי הלפיד

10 לאפריל, 2020.

האוכלוסיה המרירה אולי ביותר היום בחברה היא השמאל החילוני, ואולי לא רק בישראל. השמאל החילוני הנושא את לפיד השוויון, החירות, והצדק החברתי, נראה ככורע תחת משקלו. קבוצה זו חשה כאילו עתיד החופש, השוויון והצדק של העולם מוטלים על כתפיה, בעוד יתר החברה אוכלת מפירות המשא שהיא נושאת מבלי לחלוק בנטל המשקל. קבוצה זו סבורה שאם היא לא תאיר בפנס את ערכי השוויון, החירות והצדק כלה כל תקווה על החברה האנושית שכרגע נהנית מאורו של הלפיד רק בזכות עמידתה על משמר אורו.

לעמדה זו, של נושאי הלפיד, קוראים חשיבות עצמית והיא אכן משא כבד לשאת. שומרי הדמוקרטיה, מקריבים את חייהם למען טובת הכלל שלא נראה כמוקיר תודה על טובה זו והעלבון צורב. קבוצה זו שנאבקת על הערכים הנעלים של זכויות הפרט, חירות, שוויון וצדק מורכבת מאנשים שאיבדו את החירות שלהם, שמרגישים מנוצלים, ורוצים לשבור את הכלים אבל מצפונם והאחריות החברתית שלהם אינם מאפשרת להם. בשם טובת הכלל הם איבדו קשר עם טובתם האישית ומאחר והם איבדו אותה הם רוצים שכולם יוותרו עליה עמם. אבל משום מה הם אינם זוכים לשיתוף פעולה.

לא כל בני האדם מונעים או מקדשים את ערכי הלפיד של שוויון צדק וחירות. יש אלו שמונעים מאמונה, יש אלו שמונעים מלאומניות שמבדילה אותם מן האחר ומעניקה להם תחושת שייכות. לא את כולם מניעה רווחה כלכלית או מה שמכונה חינוך וידע (כמו מדע למשל) ויש רבים שמוכנים לוותר על שוויון חברתי או כלכלי לטובת מערכת ערכים אחרת.

החירות אינה מצויה בהכפפה של תפישת עולמי על אחר לא משנה כמה הערכים שלי נעלים בעיני עצמי. ערך מקודש משמעו התנגדות לשינוי. המחשבה שאנו צריכים לשמור על האנושות מפני פריצת הטאבו הופכת את הטאבו לשומר הגבולות שלנו. המחשבה שאנחנו צריכים להישמר מפני עצמנו בוראת את האויב שאנו לעצמנו ותחושת הפגיעות שלנו מעצבת את הסכנה מפניה אנו פוחדים.

אלפי שנים שהאנושות נאבקת בשחיתות, בפשע, במחלות, ובקדמה, אך המאבק לא הוציא את האמת לאור, לא צמצם את הפשיעה או מיגר תחלואה, או מנע מרעיונות חדשים לחולל שינוי.

לאורך ההיסטוריה התגבשה החברה האנושית בצורות שונות, לפי שבטים, קהילות, ערים, מדינות, מלכויות, ועוד… אין סיבה לחשוב שדמוקרטיה היא סוף האבולוציה של התהליך הזה או שערכים ליבראליים מסמנים את פסגתו. העולם אינו נראה כרגע בשיאו, לא מבחינה אנושית ולא מבחינה פלאנטרית.

אין ערך אחד נעלה על אחר ולזמן יש את הכוח לגלגל אותנו בין איכויות וערכים גם אם נשקיע את כל כוחנו במאבק.

חירות אינה מצב קולקטיבי. אדם שחירותו מותנית באחר אינו חופשי. אדם שסבור שהחופש שייקח עבור עצמו יפגע בחירות של האחר הוא אדם שמנוהל על ידי האגו ולא מתוך חכמת הלב.

אדם מריר שאנשים אחרים אינם עושים את מה שנראה לו כמובן מאליו עבור טובת הכלל הוא אדם שהלך לאיבוד במערכות של כוח ושליטה.

חירות אינה תלויה באחר גם אם אדם חי תחת משטר מדכא. חירות הינה מצב של עצמאות תפישתית, מצב שבו מה האחר עושה ואפילו מה הוא גורם לי לכאורה לעשות אינו מגדיר אותי. אי אפשר לשלוט באדם חופשי.

חירות אינה מתנה שאדם חופשי יכול להעניק לאדם כבול, או אדם חזק יכול לתת לחלש. כאשר הגיע זמנן של הנשים לחירות הן קמו ולקחו אותה, היא לא ניתנה להם על ידי הגברים בעלי הכוח. כאשר הגיע זמנם של השחורים לשוויון הם קמו ולקחו אותו, הוא לא ניתן להם על ידי הלבנים הנאורים מייצגי הקדמה. אפשר לתאר זאת בשפה של מאבק הנשים או השחורים על זכויותיהם, ואפשר לתאר זאת בשפה של זמן – זה היה הזמן שלהם לפרוץ את הגבולות משום שהם היו רחבים מגבולות אלו.

אדם בעל חשיבות עצמית נאבק ונלחם על עקרונותיו אבל לזמן עוצמה משל עצמו ולכל מודעות, ולכל איכות וכוח, הזמן שלהם. וכשהזמן שלהם מגיע שום מאבק לא יעצור בעדם.

כאשר אדם מבשיל לקחת את חירותו הוא יפגוש בכל המגבלות הפנימיים שמנעו ממנו עד כה לעשות כן. הוא עשוי להאשים את החברה, את הוריו, את החוקים, את המשטר, אבל אדם שבשל לקחת את חירותו לא יעצור מול אף אחד מן המחסומים המדומים הללו, הוא יחפור את מנהרת החירות שלו מילימטר אחר מילימטר בתוך עצמו, ואולי – שלא דרך מאבק, אלא דוגמא אישית – ישחרר את האנושות יחד עמו.

לתגובה

נוצר באמצעות מערכת הקורסים של
 
סקולילנד

התחברות מהירה
באמצעות לינק חד פעמי

שלחו לי לאימייל

שפה בשבילי היא כלי לזרימת אנרגיה. היא ערוץ או מתווה, או אפליקציה שהמבנה שלה מייצר תנועה, מזין או מזרים תדר מסוים בתוכי ובעולם.
 
בשבילי שפה אינה סיפור, אלא ערוץ להבנה של תדרים שונים וכלי לנגישות. כמו שישנם עזרי נגישות לאנשים חרשים או אנשים עוורים, כך השפה היא כלי נגישות לאדם לשהגיע לעולם ואינו יודע מיהו ולאן הגיע.
 
השפה אינה מגלה לאדם מיהו, והיא גם אינה מגלה מהו העולם, אבל היא מציעה אפשרויות לגבי מה אפשר לעשות בעולם כאדם.
 
בעידן הקודם השאלה-תמיהה הייתה, מי אני, מאין באתי, לאן אני הולך, מתוך הנחה אולי שייש אני, שייש מקום ממנו הגעתי ומקום אליו אנחנו מגיעים. כל המבנה של התהיה הוא לינארי, מניח מקור, יעד, וקיום של הוויה תופשת. כמה אלפי שנים אחרי שהתהיות האלו הורהרו עד דק, לא נראה שהתקדמנו עם תשובה, אבל קיבלנו לא מעט ספקולציות או נקודות מבט
 
השאלה שאותי מעניינת היא לא מי אני, או מאין הגעתי ולאן אני הולכת, אלא מה אני יכולה לעשות, להרגיש, לחוות, לחולל
 
דבר ממה שאעשה, ארגיש, אחשוב, אחווה או אחולל אינו מגדיר אותי או את העולם, וכל דבר שאעשה או אחווה או אחולל ישפיע על יכולת התפישה שלי אפשרויות חדשות של קיום
 
כל מילה מבחינתי היא עולם, שפה, מערכת שמאפשרת לי חוויה, שינוי, התפתחות
 
על פי תפישתי כל מילה היא ביטוי לתדר שהוא מובחן באיכות שלו מתדרים אחרים ויש לו מכנים משותפים
 
למשל המילה עקרב, באה לציין יצור מסויים שמתקיים בממד הזאולוגי, אבל כשאני מרשה לעצמי להתקרב למילה, לאיכות, לעקרב, אני מזהה תבנית אנרגטית מסויימת שתומכת באחד מממדי הקיום שלי. העקרב למשל הוא תדר, או אפליקציה שכשאני עובדת איתה אני מזהה את המקום שלו בגוף שלי (כי כל דבר שאני תופשת מתקיים גם בתוכי) וכשאני מפעילה אותו בתוך הגוף שלי יש לי גישה למה שיכול להיות מכונה כגביע הקדוש או מעיין הנעורים, או מיים טהורים מחדשי תודעת חיים. ההכרות עם השפה של העקרב, האפליקציה המבנה, הזרימה שלו מפגיש אותי עם עצמה של התחדשות כוח חיים ואני יכולה להפעיל אותה כמתג
 
המילה אלוהים למעשה מקיימת עולם שלם של הנחות, למשל, איכות שאינה נתפשת באופן ישיר בחומר אבל מארגנת את הקיום באופן שאינו מזדהה באופן מוחלט עם החומרי (במידה ונאמין שאיכות כזו קיימת) ובמידה ולא נאמין שאיכות כזו קיימת היא עדיין מקיימת את המבנה החומרי באופן אחר כלא קיימת
 
כל מילה שאנו תופשים היא קואורדינטה במפה העצומה של הגלקסיה שהיא אנחנו. להיכנס לתוך המילה, ולצלול אל תוך העולם שהיא מאפשרת זה לגעת בעצמנו בעוד אופן
 
מלאך, נשמה, אלוהים, עקרב, הר, כוכבים, אש, מים, אדמה, לוחם, חולם, סליחה תודה, כל איכות כזו אם שייש לה ביטוי פיזי ואם לא, היא איכות מקור שיש לה תבנית אור מטאפיזית, מקום בגוף, רשת אנרגטית שאפשר להפעיל בתוכנו ממש כמו שמפעילים אפליקציה בטלפון
 
הגוף האנושי הוא כמו גלקסיה עצומה, אפשר להגיד “כוכבים”, “תאים”, ואפשר לומר: גמל שלמה, חגב, נמלה, צרצר,…. הם אולי דומים אבל גם שונים מאוד אחד מהשני וכל אחד מעניק הבנה מיוחדת של אפשרויות השימוש בהכרה, הרחבת התודעה ותפעול מושכל יותר של הגוף, שמאפשר עוד התגלות
 
אני חוקרת לא מעט איכויות/ מילים/ אפליקציות לאורך השנים בעבודה אנרגטית מוקפדת ואינטנסיבית על עצמי. אני עכבר הנסיונות של עצמי, אני המעבדה, החוקר, התצפיתן, ואני כל הזמן משתנה, מתגלה, מתאפשרת
 
השנה אני הולכת לנסות ללמד חלק מהתהליכים הללו במסלול השנתי. כשכתבתי שהמסלול השנתי יעסוק בשפות קיבלתי כל מיני תגובות שלימדו אותי שאני צריכה אולי להסביר עוד קצת במה עוסקת שנת הלימודים.
לא נעסוק באותיות. נעסוק במודלים אנרגטיים שמחברים גוף ותודעה לשימוש מושכל יותר בגוף שלנו.
 
אין תכלית ללימודים במובן הישיר, כי אין באמת לאן ללכת, אבל היכולת לתפעול מושכל מביאה איתה הרבה חדווה, חירות ובריאות, גם אם היא יכולה להיות מאוד מאוד מאתגרת. זה לחיות כל הזמן בתפר שבין החלום למציאות, האפשרות וההגשמה, בנביעה האינסופית שההכרה שלנו יכולה לתפוש ולחוות ולהתפתח מתוכה
 
חלק מהשפות שנלמד: שפת הנשמה, שפת הנפש, שפת האלוהות, שפת האהבה, שפת המלאכים, שפת הגאולה, שפת הטבע, שפת הזמן, תדרים של איכויות הוויה מהטבע ומהגלקסיה, ועוד….
 
זה לא מי אני, זה מה אני יכולה להיות, לרגע, לפני שהוא מתחלף ברגע אחר… ואני מתגלה שוב, באופן אחר

התחברות לאתר