מקסמת הבחירה החופשית

23 לאוקטובר, 2022.

אתמול בערב עליתי לשידור בנושא מקסמת הבחירה החופשית, פוליטיקה ומסחר. נושא הבחירה החופשית הוא נושא רגיש, ולא פעם התגובה המידית לערעור הרעיון הזה היא: “אז מה, אני עבד?”

מאוד קשה לעכל את הרעיון ששום דבר אינו בחירה, אף על פי שגם החיים עם הרעיון הזה כלל לא פשוטים ומייצרים לא מעט צרימות וסבל.

כשרעיון תופס כל כך חזק את התודעה האנושית, שווה לבחון את מה הוא משרת. וגם להסכים לאפשרות שאף על פי שרעיון תופס מאוד חזק, מהמימד הפיזי ועד הרוחני, זה לא בהכרח אומר שהוא נכון.

לגעת בבחירה החופשית מרגיש לפעמים כמו לגעת בטאבו. אבל טאבו הוא לא יותר מקו אדום שהחברה מסמנת לעצמה גבול בתוכו, גבול הוא לא מקדש, בטח לא כשהחברה שהוא תוחם נראית כמו החברה אליה הגענו.

הטאבו של הבחירה החופשית הפך להיות הגבול שמגדיר אותנו כחברה אנושית ומבדיל אותנו לכאורה מעולם החי. כל איתגור של הטאבו הזה מגיע מייד עם הפחדות ופחדים.

אם לא תבחר יהיה יותר גרוע, זו חובה לבחור, אתה אחראי כי אתה בחרת, אתה אשם כי אתה בחרת. עם הסטרט-אפ העתיק הזה של בחירה חופשית הגיעו אפליקציות כמו בתי משפט, גבולות, חוקים, צדק, פוליטיקה, משא ומתן, ואשמה. כי אם אני בוחר אולי אני יכול לבחור טוב יותר או אחרת, וככה הרעש המקריין של הראש באמת הופך אותנו לעבדים. עבדים בניסיון להגיע לאנשהו, להשיג משהו, ומרחיק אותנו ממי שאנחנו, שזה הכול.

אנחנו כמו החמור שנושא את המשיח, כשאנחנו יכולים להיות המשיח בעצמו – הרגע שבו אנחנו מוותרים על רעיון הבחירה החופשית ומקבלים את מה שייש ללא משא ומתן הוא רגע של גאולה.

האאוט-סורסינג של הבחירה החופשית לנשמה הוא אחת המניפולציות היותר כואבות של עולם הרוח. מאחר וברור לנו יום יום, שאנחנו לא בוחרים, וקשה לנו להכיל את זה, אומרים לנו שהנשמה שלנו בוחרת, אנחנו פשוט לא מבינים כרגע מתוך נקודת המבט המצומצמת שלנו את הבחירות שלה. זוהי מניפולציה שקשה לבלוע בה עולם הרוח שותף לניפוח אשליות.

אז למה, מה משרת רעיון הבחירה החופשית… הוא ללא ספק משרת שליטה ומאבקי כוחות, אבל מעבר לכך, כיצד הוא שירת את ההתפתחות של המין האנושי… והוא אכן פיתח.

רעיון הבחירה החופשית עוזר לנו להכיל את ההווה, הרעיון שההווה אינו אקראי ואנחנו לא שבויים שלו ושגם אם לא בחרנו ולא היינו בוחרים בו,

כלומר גם אם אנחנו במצב של דחיית עצמנו,

רעיון הבחירה מתווך לנו באופן עקיף שזה חלק מאיתנו, שרצינו בכך ועלי ידי כך מעסה את השרירים התפוסים ועוזר לנו להתקרב להווה, לעצמנו, למה שהוא אנחנו.

רעיון הבחירה מעביר אותנו ממצב של התנגדות למצב של משא ומתן, של חקירה, של הסכמה ללימוד, הוא כמו סם הרגעה, משכך כאבים שעוזר לנו להתקרב לעצמנו וככזה הוא עשה את תפקידו,

אבל לא בטוח שהיאחזות ברעיון הזה כרגע ממשיכה לשרת את המין האנושי שהפך משועבד לו

כל רעיון טוב או מקדם ככל שיהיה, יהפוך ברגע מסויים לעבר שלנו ורעיונות חדשים יחליפו אותו.

הטאבו מקבע סטטוס קוו ומאפשר למידה קולקטיבית אבל בסטגנציה מתחילה התדרדרות והערך המיטיב של רעיונות נשחק ויש תחושה נכונה של פיחות.

יתכן והטאבו הזה שהרים את החברה האנושית לזמן מה מוריד אותה כעת מאוד. עמדת המשא ומתן המתגלמת בפוליטיקאים או סוחרים היא לא אסתטית והפוליטיקה הזו היא עמדה שנמצאת בתוכנו. היא צובעת את העולם בצבעים מסויימים שלא בטוח שמעשירים אותנו יותר בחדווה.

אני אינני מצביעה לפוליטיקה, אינני נותנת את הקול שלי לעמדת המשא ומתן מאחר ואינני יכולה להדהד צורה זו של מודעות.

מה מתאפשר בקיום חורג פוליטיקה, משא ומתן ובחירה חופשית לכאורה

זה פלא שהעתיד יגלה

החירות מעול הבחירה החופשית, היא גם חירות להתמסר באהבה למי שאני, למה שאני ולאפשר לשינוי שממילא קורה, לא בזכותי ולא באשמתי, לקרות יותר ברכות ואני חושבת שזה משהו שרבים מאיתנו מייחלים לו.

אנחנו איננו עבדים. עבדות היא מצב נפשי, רעיון הבחירה החופשית אינו משנה את מה שממילא קיים והשחרור של הרעיון הזה לא משנה את מה שממילא קיים.

זה לא אומר שאני צודקת או טועה, זה פשוט מי שאני כרגע ובעוד רגע אהיה משהו אחר.

אנחנו הכול ודבר מכל מה שהוא אנחנו אינו מגדיר אותנו

התנועה חזקה מן האישיות וזו הברכה המפחידה ביותר בה בורכנו.

לתגובה

נוצר באמצעות מערכת הקורסים של
 
סקולילנד

התחברות מהירה
באמצעות לינק חד פעמי

שלחו לי לאימייל

שפה בשבילי היא כלי לזרימת אנרגיה. היא ערוץ או מתווה, או אפליקציה שהמבנה שלה מייצר תנועה, מזין או מזרים תדר מסוים בתוכי ובעולם.
 
בשבילי שפה אינה סיפור, אלא ערוץ להבנה של תדרים שונים וכלי לנגישות. כמו שישנם עזרי נגישות לאנשים חרשים או אנשים עוורים, כך השפה היא כלי נגישות לאדם לשהגיע לעולם ואינו יודע מיהו ולאן הגיע.
 
השפה אינה מגלה לאדם מיהו, והיא גם אינה מגלה מהו העולם, אבל היא מציעה אפשרויות לגבי מה אפשר לעשות בעולם כאדם.
 
בעידן הקודם השאלה-תמיהה הייתה, מי אני, מאין באתי, לאן אני הולך, מתוך הנחה אולי שייש אני, שייש מקום ממנו הגעתי ומקום אליו אנחנו מגיעים. כל המבנה של התהיה הוא לינארי, מניח מקור, יעד, וקיום של הוויה תופשת. כמה אלפי שנים אחרי שהתהיות האלו הורהרו עד דק, לא נראה שהתקדמנו עם תשובה, אבל קיבלנו לא מעט ספקולציות או נקודות מבט
 
השאלה שאותי מעניינת היא לא מי אני, או מאין הגעתי ולאן אני הולכת, אלא מה אני יכולה לעשות, להרגיש, לחוות, לחולל
 
דבר ממה שאעשה, ארגיש, אחשוב, אחווה או אחולל אינו מגדיר אותי או את העולם, וכל דבר שאעשה או אחווה או אחולל ישפיע על יכולת התפישה שלי אפשרויות חדשות של קיום
 
כל מילה מבחינתי היא עולם, שפה, מערכת שמאפשרת לי חוויה, שינוי, התפתחות
 
על פי תפישתי כל מילה היא ביטוי לתדר שהוא מובחן באיכות שלו מתדרים אחרים ויש לו מכנים משותפים
 
למשל המילה עקרב, באה לציין יצור מסויים שמתקיים בממד הזאולוגי, אבל כשאני מרשה לעצמי להתקרב למילה, לאיכות, לעקרב, אני מזהה תבנית אנרגטית מסויימת שתומכת באחד מממדי הקיום שלי. העקרב למשל הוא תדר, או אפליקציה שכשאני עובדת איתה אני מזהה את המקום שלו בגוף שלי (כי כל דבר שאני תופשת מתקיים גם בתוכי) וכשאני מפעילה אותו בתוך הגוף שלי יש לי גישה למה שיכול להיות מכונה כגביע הקדוש או מעיין הנעורים, או מיים טהורים מחדשי תודעת חיים. ההכרות עם השפה של העקרב, האפליקציה המבנה, הזרימה שלו מפגיש אותי עם עצמה של התחדשות כוח חיים ואני יכולה להפעיל אותה כמתג
 
המילה אלוהים למעשה מקיימת עולם שלם של הנחות, למשל, איכות שאינה נתפשת באופן ישיר בחומר אבל מארגנת את הקיום באופן שאינו מזדהה באופן מוחלט עם החומרי (במידה ונאמין שאיכות כזו קיימת) ובמידה ולא נאמין שאיכות כזו קיימת היא עדיין מקיימת את המבנה החומרי באופן אחר כלא קיימת
 
כל מילה שאנו תופשים היא קואורדינטה במפה העצומה של הגלקסיה שהיא אנחנו. להיכנס לתוך המילה, ולצלול אל תוך העולם שהיא מאפשרת זה לגעת בעצמנו בעוד אופן
 
מלאך, נשמה, אלוהים, עקרב, הר, כוכבים, אש, מים, אדמה, לוחם, חולם, סליחה תודה, כל איכות כזו אם שייש לה ביטוי פיזי ואם לא, היא איכות מקור שיש לה תבנית אור מטאפיזית, מקום בגוף, רשת אנרגטית שאפשר להפעיל בתוכנו ממש כמו שמפעילים אפליקציה בטלפון
 
הגוף האנושי הוא כמו גלקסיה עצומה, אפשר להגיד “כוכבים”, “תאים”, ואפשר לומר: גמל שלמה, חגב, נמלה, צרצר,…. הם אולי דומים אבל גם שונים מאוד אחד מהשני וכל אחד מעניק הבנה מיוחדת של אפשרויות השימוש בהכרה, הרחבת התודעה ותפעול מושכל יותר של הגוף, שמאפשר עוד התגלות
 
אני חוקרת לא מעט איכויות/ מילים/ אפליקציות לאורך השנים בעבודה אנרגטית מוקפדת ואינטנסיבית על עצמי. אני עכבר הנסיונות של עצמי, אני המעבדה, החוקר, התצפיתן, ואני כל הזמן משתנה, מתגלה, מתאפשרת
 
השנה אני הולכת לנסות ללמד חלק מהתהליכים הללו במסלול השנתי. כשכתבתי שהמסלול השנתי יעסוק בשפות קיבלתי כל מיני תגובות שלימדו אותי שאני צריכה אולי להסביר עוד קצת במה עוסקת שנת הלימודים.
לא נעסוק באותיות. נעסוק במודלים אנרגטיים שמחברים גוף ותודעה לשימוש מושכל יותר בגוף שלנו.
 
אין תכלית ללימודים במובן הישיר, כי אין באמת לאן ללכת, אבל היכולת לתפעול מושכל מביאה איתה הרבה חדווה, חירות ובריאות, גם אם היא יכולה להיות מאוד מאוד מאתגרת. זה לחיות כל הזמן בתפר שבין החלום למציאות, האפשרות וההגשמה, בנביעה האינסופית שההכרה שלנו יכולה לתפוש ולחוות ולהתפתח מתוכה
 
חלק מהשפות שנלמד: שפת הנשמה, שפת הנפש, שפת האלוהות, שפת האהבה, שפת המלאכים, שפת הגאולה, שפת הטבע, שפת הזמן, תדרים של איכויות הוויה מהטבע ומהגלקסיה, ועוד….
 
זה לא מי אני, זה מה אני יכולה להיות, לרגע, לפני שהוא מתחלף ברגע אחר… ואני מתגלה שוב, באופן אחר

התחברות לאתר