אפשר לחשוב על מזונות שונים כמו פילטרים דרכם אנחנו חווים את המציאות. כל מזון מביא איזושהי איכות שמשפיעה על החוויה שלנו את הקיום בממד החיים
יש מזונות שהפילטר שלהם מאוד משפיע, ויש כאלו שהפילטר שלהם יותר עדין
כל מזון שאנחנו צורכים מאפשר לנו חוויה מסוימת, תפישה מסויית, ומגביל חוויות אחרות
יש מזונות שכשנשים כוונה לשחרר אותם ישחררו אותנו בקלות, ויש כאלו שיאבקו על מקומם
כשמזון מסויים משתלט על הקולינריה האנושית הוא לא משתלט רק על התודעה האנושית, הוא גם משתלט ביחס לגידולים פלנטריים אחרים
אפשר לחשוב שהאדם מגדל את המזון שהוא רוצה לאכול, והוא זה שנמצא בשליטה על מה הוא מגדל וכמה. אבל יש אפשרות שהמזון המסוים הזה כל כך חזק שהוא משתלט על האדם, מגדל אותו משתמש בו כדי שייתן לו עוד ועוד שטחי גידול, על חשבון גידולים אחרים
אפשר לחשוב שהאדם מגדל מזון ואפשר לחשוב שהמזון מגדל בני אדם שיעבדו אותו
אחת המודעויות שלי בצריכת מזון היא לא לתת לאף מזון יותר מידי מקום, כך שירגיש יותר מידי בבית, או בעל הבית. גם אם זה מזון בריא או מזון שאני אוהבת. זאת כדי לעזור לעצמי לשמור על גמישות ולהשאיר אותי כמנהלת וריבון על שדה האנרגיה שלי
היו מזונות שהיה קשה מאוד להשתחרר מהאחיזה שלהם. מזונות כאלו, מרגע שהשתחררתי החלטתי לא לשוב אליהם
ביום שני נתחיל סדרה של חמש הרצאות בתחום מזון, תזונה, אכילה, פראנה ותודעה ונחקור את מערכת היחסים שלנו עם מזון, ומזונות שונים.
נחקור את הרגלי האכילה שלנו ביחס להרגלים באופן כללי, נחקור את התפקידים השונים של מזון בחיים הפיזיים, הרגשיים והתודעתיים
ועם המודעות שנגיע אליה נכוון לפרום מעט את האחיזה של המזון בנו, כדי להחזיר לעצמנו סמכות על ניהול שדה האנרגיה שלנו, בקהילה השיתופית שיש לנו עם המזונות השונים
13 ליוני, 2024